Ateliere

Ateliere și cursuri educative pentru copii

Alege ce ți se potrivește

Teatrul nu este doar joacă, ci o formă de autocunoaștere, de dezvoltare a încrederii în sine, a expresivității proprii și a relaționării cu cei din jur.

Făcând apel la talentul nativ al copiilor de a improviza  și a explora, am dezvoltat o serie de ateliere menite să îi stimuleze pe cei mici din toate punctele de vedere.

Exercițiile de teatru presupun lucru în echipă, antrenarea memoriei, a atenției și a spontaneității dar și multă distracție.

Instructor: Adrian Jivan, actor la Teatrul Național Timișoara
Cost:30 lei/ ședință
Număr participanți: min 5 – max 12
ProgramLuni, 16:00-16:40 / 17:00-17:40

Engleza abordată prin joc devine o distracție. Copiii sunt îndrumați în a-și folosi atât memoria vizuală, cât și cea auditivă și kinestezică pentru a reține cuvintele, iar jocurile ne ajută să învățăm totul într-un mod logic și distractiv.

Profesor: Andrada Boldiș
Cost: 30 lei/ ședință (inclus în pachetele de after-school)
Număr participanți: min 5 – max 12
ProgramJoi, 15:00-15:40

Cunoașterea unei a doua limbi de circulație internațională devine din ce în ce mai populară și chiar necesară în rândul noilor generații, iar germana este o limbă ce oferă multe posibilități.

Cost:30 lei/ ședință (inclus în pachetele de after-school)
Număr participanți: min 5 – max 12
ProgramVineri, 15:00-15:40 

Atelierul presupune cunoașterea atât a limbii cât și a culturii portugheze. Copiii sunt familiarizați cu frumoasa muzică portugheză fado și cu multiplele conexiuni ditre limba română și cea portugheză, ce înlesnesc învățarea limbii.

Cost: 30 lei/ ședință

În cadrul întâlnirilor individuale de logopedie se pot corecta anumite probleme ce țin de comunicarea verbală, pronunția și citirea copilului. Prin jocuri atractive, adecvate vârstei copilului, acesta beneficiază de o dezvoltare intelectuală armonioasă și de atenție specială acolo unde este necesar.

Prin dezvoltarea capacității de comunicare, copilul capătă încredere în forțele proprii. În cazul în care copilul dumnevoastră prezintă probleme de vorbire de orice fel nu ezitați să apelați la un logoped specialist.

Cost: 80 lei /ședință

Prin cursul de robotică cei mici învață programare prin joc, în timp ce își dezvoltă gândirea algoritmică, găsirea de soluții creative și lucrul în echipă.

Atelierele sunt concepute din jocuri și activități practice menite să ofere experiențe de învățare valoroase pentru categorii de vârste diferite.

Instructor: Marius Herța, dezvoltator de sisteme informatice
Cost: 40 lei/ ședință
Număr participanți: min 4 – max 8
ProgramMarți, 16:00-16:40, 17:00-17:40

Prin povești terapeutice copiii prind drag de lectură, își antrenează cititul, își dezvoltă creativitatea și învață prin povești. 

Cost: 30 lei / ședință (inclus în pachetele de after-school)

Prin dans ne dezvoltăm flexibilitatea și  învățăm să ne coordonăm, să avem o postură corectă dar și o atitudine pe măsură – curajoasă și optimistă.

În plus, în fiecare lună sunt încorporate stiluri de dans diferite (tradiționale, swing, hip-hop, latino, de societate etc.), astfel că cei mici iau contact cu multiple genuri muzicale și culturi, dezvoltând o înțelegere mai amplă asupra muzicalității.

Instructor: Andrada Boldiș, coregraf
Cost: 30 lei/ ședință
ProgramJoi, 16:00-16:40 / 17:00-17:40

Disciplina, perseverența, răbdarea, atenția, încrederea de sine și memoria sunt doar câteva dintre aptitudinile adiacente pe care copiii le dezvoltă atunci când învață să cânte la un instrument muzical complex precum pianul.

Nu toți copiii care studiază pian vor avea o carieră în muzică, însă aceste beneficii sunt de durată și îi vor ajuta pe cei mici mai departe în viață.

Împreună cu bucuria pe care o oferă crearea de muzică, la cursurile de pian copii învață să aprecieze o cultură muzicală variată și se dezvolte pe plan multilateral-fizic, mental și emoțional.

Instructor: Cristina Struță, profesoară de pian și canto
Cost: 30 lei/ ședință
Număr participanți: min 4 – max 12
ProgramMiercuri, 16:00-16:40 / 17:00-17:40

Copilul tău are o înclinație pentru muzică? Încurajează-l să se bucure de talentul său și să îl exploreze aprofundând domeniul. Studiul muzicii îi va aduce încredere în sine, o dicție și o postură mai bună și bineînțeles, multă bună dispoziție!

Lecțiile de canto conțin exerciții de respirație, pronunțare corectă și învățarea unor cântece frumoase și simple.

Instructor: Cristina Struță, profesoară de pian și canto
Cost: 30 lei/ ședință
Număr participanți: min 4 – max 12
ProgramVineri, 17:00-17:40

Jocul de șah este pentru toate vârstele și are multe beneficii:

  • ajută memoria și concentrarea
  • dezvoltă gândirea analitică și logică
  • promovează imaginația, prin găsirea de mișcări inventive
  • te învață independența, prin deciziile pe care trebuie să le iei împotriva adversarului

Cost: 30 lei / ședință (inclus în pachetele de after-school)

Activitatea fizică este foarte recomandată în copilărie, având numeroase beneficii: construirea sănătoasă a oaselor și păstrarea densității osoase, o inimă mai sănătoasă, bunăstare emoțională și reducerea riscului de a deveni supraponderali.

Pentru o dezvoltare aromonioasă și diminuarea riscului de accidentări, este bine ca activitatea fizică să fie ghidată și supravegheată de profesioniști.

Cost: 30 lei / ședință (inclus în pachetele de after-school)

Copiii învață tehnici de a-și “păcăli mintea” pentru a lucra în favoarea lor. Învață despre memoria de lungă și scurtă durată, își dezvoltă memoria vizuală, kinestezică și auditivă și învață să se folosească de asocieri istețe și logice pentru a memora orice. 

Practic, copiii învață cum să învețe.

Instructor: Oana Joumah, absolventă a facultății de psihologie
Cost: 30 lei / ședință (inclus în pachetele de after-school)
ProgramMarți, 15:00-15:40

Noi credăm că întrebarea “Ce vrei să te faci când o să fii mare?” ar trebui înlocuită cu “De ce vrei să fii înconjurat când o să fii mare?”. Abordăm meseriile dintr-o perspectivă mai amplă, astfel ca cei mici să înțeleagă că doctorii nu sunt singurii care ajută oameni, actorii nu sunt singurii care lucrează în industria cinema și că lumea oferă o mulțime de posibilități. Ajutăm copiii nu numai să își descopere talentele ci și să exploreze cât mai multe posibilități.  

Cost: 30 lei / ședință (inclus în pachetele de after-school)

Atelierul de educație financiară vine cu informații și activități menite să formeze un comportament financiar responsabil și echilibrat încă de la cele mai mici vârste.

Copiii învață ce sunt banii și care este rolul lor, dezvoltând o atitudine pozitivă față de  bani și valori. Economisirea, donațiile, diferența dintre nevoie și dorință, și cum facem o listă de priorități sunt doar câteva dintre subiectele abordate la atelier.

Cost: 30 lei / ședință (inclus în pachetele de after-school)

Cunoașterea lucrurilor pe care trebuie să le facem într-o situație de urgență ne poate salva viața. La atelierul de supraviețuite copiii învață atât cum să reacționeze în situații critice cât și ce să evite pentru a fii mereu în siguranță. 

Costinclus în pachetul standard

 La atelierul de cultură generală copiii descoperă lumea ce îi înconjoară și toate frumusețile ei.

Învață despre locuri fascinante, oameni remarcabili, mari invenții și aplicații ale științei în viața de zi cu zi, despre animale incredibile și activități neobișnuite. Copiii își dezvoltă astfel nu doar cultura generală ci și curiozitatea.

Cost: 30 lei / ședință (inclus în pachetele de after-school)

De ce art-terapie pentru copii?
îmbunătăţește starea emoţională a copilului prin formarea imaginii şi încrederii în sine
– prin exprimăre liberă art-terapia dezvoltă comunicarea și dezinhibă copilul
– asigură un sentiment de confort, linişte şi acceptare
– dezvoltă şi antrenează motricitatea generală şi fină

Cost: 30 lei / ședință (inclus în pachetele de after-school)

La atelierul de pictură copiii isi dezvoltă gândirea logică și creativă, experimentează diferite tehnici artistice, fac cunoștință cu istoria artei, ascultând povesti despre culori, mari artiști și operele lor. Procesul creativ este cel mai important, pentru că astfel învață cel mai bine noi deprinderi și aptitudini: prin joacă și experiment dirijat, nu prin focusarea pe rezultat.

Profesor: Cristina Găurean, artist plastic și profesor de artă cu peste 15 ani experiență în domeniu
Cost: 40 lei / ședință
Număr participanți: min 4 – max 10
ProgramVineri, 16:00-16:40

 

Kinetoprofilaxia primară a copiilor vizează stimularea şi consolidarea procesului natural de creştere şi dezvoltare. Kinetoprofilaxia combate apariţia atitudinilor deficitare care duc în timp la modificări ireversibile în statică şi dinamica organismului cum ar fi: cifozele, lordozele, scoliozele, piciorele în “X” şi “O” şi alte afecţiuni cu caracter puternic marcant asupra vieţii copiilor noştri.

De ce Kineto Fun? … pentru că este mai uşor să previi decât să tratezi.

Cost: 30 lei / ședință (inclus în pachetele de after-school)

AFLĂ MAI MULTE DETALII…

Generațiile de astăzi cresc înconjurate de tehnologie și media. Atelierul de Digital Storytelling îi învață pe copii cum să se folosească de aceste unelte în mod constructiv, pentru a-și exprima creativitatea prin… povești vizuale.

Astfel, copiii vor învăța cum să structureze o poveste dar și tehnică elementară foto, video, și noțiuni de design. Pe toate acestea le vor întrebuința în crearea propriile proiecte – interviuri, “mini-documentare”, tutoriale, animatii stop-motion, prima carte de vizita si multe altele

Instructor: Andrada Boldiș, designer și artist vizual
Cost: 30 lei/ ședință

Acest atelier a fost susținut ca atare doar pe o perioadă scurtă de timp, iar pe parcurs a fost integrat în toate activitățile micuților.

Astfel că ne amintim regulile de conduită și le punem în aplicare în diferite situații zilnice – la masă, în timpul cursurilor, la joacă, etc. 

Ești interesat de unul sau mai multe din atelierele de mai sus și vrei să îți înscrii copilul?

Lasă-ne un mesaj și te vom contacta în cel mai scurt timp!